Ξεπέρασαν τους 170.000 οι νεκροί στον πόλεμο της Συρίας, με 9.092 παιδιά ανάμεσά τους

Το ένα τρίτο των νεκρών είναι πολίτες, σύμφωνα με τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στη Συρία, που διαρκεί τρία χρόνια, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Από το πρώτο θύμα της συριακής επανάστασης που καταγράφηκε στις 18 Μαρτίου 2011 στην επαρχία Ντεράα, έχουν αναφερθεί οι θάνατοι 171.509 ανθρώπων», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Μεταξύ των νεκρών είναι 56.495 πολίτες, εκ των οποίων 9.092 παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στον οποίο περιλαμβάνονται τα θύματα που είχαν καταγραφεί ως τις 8 Ιουλίου φέτος.

Τις 65.803 φτάνουν μέλη του τακτικού στρατού και των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών έχουν σκοτωθεί, καθώς και 46.301 εξεγερμένοι και μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Μεταξύ των θυμάτων των εξεγερμένων έχουν καταγραφεί 15.422 αλλοδαποί, όμως δεν υπάρχει ξεχωριστός απολογισμός για τους εξεγερμένους και τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Στην αντίπαλη πλευρά, μη κυβερνητική οργάνωση έχει καταγράψει τον θάνατο 39.036 στρατιωτών του τακτικού στρατού, 24.655 μελών των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών, 509 μαχητές του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ και 1.603 άλλοι αλλοδαποί που πολεμούσαν στο πλευρό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εξάλλου 2.910 θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που επισημαίνει ότι ο αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος.

Η καταγραφή των νεκρών είναι πολύ δύσκολη γιατί «και οι δύο πλευρές προσπαθούν να αποκρύψουν τις πραγματικές τους απώλειες», επεσήμανε η ΜΚΟ.

 

http://news247.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *