Δευτέρα , 14 Ιουλίου 2014
Ροή Ειδήσεων
Η Άννα Διαμαντοπούλου φίλη του Γιοακίμ Λεβ

Η Άννα Διαμαντοπούλου φίλη του Γιοακίμ Λεβ

Προφανώς στηρίζει Γερμανία στον τελικό η πρώην Υπουργός Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου που επί Υπουργείας της εξαϋλώθηκαν οι ήδη πενιχροί μισθοί των εκπαιδευτικών και διασώθηκαν κάπως αξιοπρεπείς  μόνο οι μισθοί των άνω των 20 ετών συναδέλφων. Η πρώην Υπουργός όπως είναι φυσικό συνεχίζει να αγωνίζεται για το δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν Παιδεία.Έγραψε λοιπόν χθες στον τοίχο της στο facebook ... Read More »

Οικογένεια Εκπαιδευτικών από το Ηράκλειο  ζητά οικονομική στήριξη για σοβαρή εγχείρηση!

Οικογένεια Εκπαιδευτικών από το Ηράκλειο ζητά οικονομική στήριξη για σοβαρή εγχείρηση!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!   Αγαπητοί συνάδελφοι-σσες και συνάνθρωποι. Είμαστε οι συνάδελφοι – δάσκαλοι , ο Γιώργος Μητσάκης και η Πολύμια Λαγουδιανάκη. Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ πριν σε τέτοια δύσκολη θέση και γι” αυτό ζητάμε τη βοήθειά σας. Πριν δύο μήνες περίπου η γυναίκα του γιου μας του Μανόλη Μητσάκη (ο οποίος είναι και συνάδελφος νηπιαγωγός αδιόριστος), η Νικολέττα Τζεσμετζή 33 χρόνων ... Read More »

Στη Γερμανία κλείνουν τα σχολεία αύριο λόγω τελικού Μουντιάλ!!

Στη Γερμανία κλείνουν τα σχολεία αύριο λόγω τελικού Μουντιάλ!!

Tης ανταποκρίτριας του greekteachers.gr στη Γερμανία Θα πείτε ποια σχολεία; Κάνουν μάθημα τώρα το καλοκαίρι; Δεν έχουν διακοπές εκεί; Σε μερικά κρατίδια ναι. Η κάθε περιοχή έχει δικές της διακοπές ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους αυτοκινητοδρόμους και στα ξενοδοχεία.  Εδώ  μπορείτε να δείτε όλες τις διακοπές ανά κρατίδιο, οι οποίες καθόλου λιγότερες δεν είναι από τις ελληνικές,απλά είναι διασκορπισμένες μέσα ... Read More »

Αναλύοντας του χρησμούς του κ. Ανδρέα Λοβέδρου…

Αναλύοντας του χρησμούς του κ. Ανδρέα Λοβέδρου…

Του Ζαχαρία Καψαλάκη             Επαναφέρει το θέμα της εντοπιότητας των αναπληρωτών με δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA ο Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ κάνει λόγο και για διπλασιασμό των μορίων για τους  αναπληρωτές που υπηρετούσαν σε ακριτικές περιοχές. κλπ…             Πιστεύω ότι όλα αυτά εντάσσονται στη σφαίρα της συγχύσεως που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο κ. Λοβέρδος και ... Read More »

Θερινό Σχολείο για ομογενείς στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Θερινό Σχολείο για ομογενείς στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι για ένατη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει του Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για νέους Ομογενείς στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία ... Read More »

Το όνειρο, από το σχολείο της φυλακής στο πανεπιστήμιο

Το όνειρο, από το σχολείο της φυλακής στο πανεπιστήμιο

Αυτό το προαύλιο θα μπορούσε να είναι ενός οποιουδήποτε σχολείου εάν οι τοίχοι γύρω του ήταν χαμηλότεροι, δεν είχαν συρματοπλέγματα και η πρόσβαση σε αυτό δεν γινόταν από δαιδαλώδεις διαδρόμους και κλειδωμένες καγκελόπορτες. Στο συγκεκριμένο σχολείο -Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο- φοιτούν περίπου 300 νέοι ηλικίας 15 έως 21 ετών, όλοι κρατούμενοι των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα. Πέντε από αυτούς, μαζί με ... Read More »

Αγοράκι παρηγορεί συμμαθήτριά του που κλαίει την πρώτη μέρα στο σχολείο

Θέλει να την κρατάει μέχρι να την πάρει η μαμά της Αγοράκι παρηγορεί συμμαθήτριά του που κλαίει την πρώτη μέρα στο σχολείο H πρώτη μέρα στο σχολείο είναι δύσκολη για ορισμένα παιδάκια. Τα κοριτσάκια έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα ευάλωτα όταν πρόκειται να αποχωριστούν την αγκαλιά της μαμάς τους. Ένα τέτοιο κοριτσάκι είναι και αυτό που «πρωταγωνιστεί» στο παραπάνω βίντεο, αφού βάζει τα κλάματα ... Read More »

Εξωγήινο αυγό βρέθηκε σε σχολείο! (pic)

Εξωγήινο αυγό βρέθηκε σε σχολείο! (pic)

Ο διευθυντής του σχολείου αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους μαθητές  Το αυγό, ύψους ενός μέτρου, πανικόβαλε τα 250 παιδιά του σχολείου της Βρετανίας, αφού σύμφωνα με μία φήμη, μία δασκάλα που το ακούμπησε, έπαθε εγκαύματα και σημαδεύτηκε! Ο διευθυντής προσπάθησε να καθησυχάσει τους γονείς λέγοντας τους ότι είναι ασφαλές και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ενώ τους τόνισε ότι επρόκειτο ... Read More »

Λιγότερες αλλεργίες για παιδιά που έχουν επαφή με ζώα

Λιγότερες αλλεργίες για παιδιά που έχουν επαφή με ζώα

Νέα μελέτη έδειξε ότι εκείνα που ζουν κοντά σε φάρμες έχουν πιο γερό ανοσοποιητικό σύστημα   Νέα Υόρκη Τα παιδιά που ζουν στην επαρχία και έρχονται σε συχνή επαφή με ζώα που παράγουν γάλα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών, συγκριτικά με τα παιδιά που ζουν στην ύπαιθρο αλλά όχι κοντά σε οικόσιτα ζώα, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ... Read More »

Ξεπέρασαν τους 170.000 οι νεκροί στον πόλεμο της Συρίας, με 9.092 παιδιά ανάμεσά τους

Ξεπέρασαν τους 170.000 οι νεκροί στον πόλεμο της Συρίας, με 9.092 παιδιά ανάμεσά τους

Το ένα τρίτο των νεκρών είναι πολίτες, σύμφωνα με τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στη Συρία, που διαρκεί τρία χρόνια, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Από το πρώτο θύμα της ... Read More »

Ερώτηση στη Βουλή για τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας

Ερώτηση στη Βουλή για τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας

                                                                                                                        ... Read More »

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2013-2014

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2013-2014

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2014. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 6.747. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 2.802 (ποσοστό 41.53 %). Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης ... Read More »

Στα ακριτικά νησιά περιοδεύει ο Υπουργός Παιδείας

Στα ακριτικά νησιά περιοδεύει ο Υπουργός Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα ακριτικά νησιά πραγματοποιώντας σήμερα επίσκεψη σε σχολεία της Σύμης και της Χάλκης. Χθές προηγήθηκε επίσκεψη σε σχολικές μονάδες του Αγαθονησίου και των Λειψών. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τα σχολεία των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο κανονικά και χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών καθώς και ότι θα ... Read More »

Ομιλία-Απολογισμός Αιρετού ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη στην 83η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Ομιλία-Απολογισμός Αιρετού ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη στην 83η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Τηλ. 6974750409 Fax: 2103442287 e-mail: paligiannis@hotmail.gr                                                           Αθήνα, 04/07/2014 Ομιλία-Απολογισμός μου στην 83η Γενική Συνέλευση του κλάδου   Φίλε πρόεδρε της 83ης  Γ.Σ. του κλάδου, Αγαπητέ Πρόεδρε του ΔΣ της ΔΟΕ, Φίλες και φίλοι αντιπρόσωποι των συλλόγων όλης της χώρας μας, εύχομαι ειλικρινά η 83η Γ.Σ. μέσα από διαδικασίες ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου να έχει ... Read More »

Πιστώσεις για αναπληρωτές; Ναι, αλλά πόσων μηνών;

Πιστώσεις για αναπληρωτές; Ναι, αλλά πόσων μηνών;

  Του Ζαχαρία Καψαλάκη Είναι πλέον γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο σχολείο βασίζεται στους αναπληρωτές, που είναι οι άνθρωποι που κάνουν τα πάντα. Πρωινό, απογευματινό, ακόμα και την ειδική αγωγή, ενώ καλύπτουν κενά κάθε χρόνο απ΄ άκρη σ΄ άκρη της χώρας…             Ο αριθμός αναπληρωτών που θα απαιτηθεί φέτος για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών τεράστιος. Ίσως φτάσει ... Read More »